Puolet lukuvuodesta jo takana; joululoma

Heippa! Joululoman virallinen alku merkitsee viimeistäänkin kovin autioitunutta Korpilahtea, kun opiskelijatkin käynnistävät joukkopaon vihreämmille kotilaitumille. On ollut ihanaa seurata lukuvuoden verran tämän Jyväskylän nurkan vuodenaikojen vaihtumista loppukesästä alkutalveen! Lunta löytyy ja Päijänne jäätyy minkä kerkeää, veneet on nosteltu laitureilta ja viety pois tai piilotettu pressun alle rannalle. Kiertelin pari päivää ennen lomalle lähtöä keskustan alueella ja napsin kuvia kaikista jouluvaloista, jotka osuivat näkökenttään. Pieni on paikka, mutta sitäkin viihtyisämpi!

Kulunut lukukausi on liukunut nätisti alkusähläyksestä ja -hyperinnostuksesta uuden asuinpaikan omaksumiseen ja sinne sopeutumiseen, notkahdellut kaamoksen painon alla ja sisältänyt kaiken kaikkiaan valtavasti uutta informaatiota, tuttavuuksia, keskusteluja, illanviettoja ja jälkiruokasuklaavanukasta. Vaikea hahmottaa, miten nopeasti ensimmäinen vuosipuolisko on kulunut, ja haikealta tuntuu ajatella kevään loppusuoraa. Lukuvuosi loppuu virallisesti toukokuun puolessavälissä, joten onneksi aikaa on vielä toiset neljä kuukautta.

Sydäntalvi ja alkukevät tulevat olemaan raskaita ensisijaisesti pääsykoestressissä kahlatessa. Monet (minä mukaanluettuna) pyörittelevät, punnitsevat ja pohtivat edelleen hakuvaihtoehtoja, yliopistoja ja ammattikorkeakouluja sekä tulevaisuuden kuvioita, minkä takia yhteisö ja opistokaverit ovat edelleen suuri siunaus kriisiytymistenkin keskellä. Itse haluaisin uskoa, että ensi syksyn reittivalinnoista riippumatta jokainen oppii tämän vuoden aikana jotain todella keskeistä itsestään.

Rauhallista joulunaikaa jokaiselle! Muistakaa levätä ja latailla akkuja kevään puristuksia ja koettelemuksia varten :)

- Kirsi, psykologian linja 2018-19

Kommentit