Mitä Alkiolta jäi käteen? + vinkkejä tuleville opistolaisille

Hei taas!

Tovi on jo ehtinyt vierähtää viime postauksesta, kun kesätyöt ovat pitäneet kiireisenä. Nyt elämme jo kesäkuun loppupuolta, eli Alkio-vuoden päätöksestä on jo reilu kuukausi. Myös yhteishaun tuloksiin on enää alle kuukausi aikaa, jännää! Tosiaan, torstaina 14.5 vietimme Alkion historian ensimmäistä etäkevätjuhlaa ja itse pääsin myös juontohommiin ensimmäistä kertaa elämässäni. Ohjelmaa onnistuimme järjestämään sopivasti ja vaikka tunnelma ei kieltämättä ollut täysin sama, mitä se olisi ehkä opistolla ollut, niin lähelle päästiin. Todella moni onneksi pääsi paikalle ja Google Meetin chatti täyttyi kiitoksista ja kesäisistä toivotuksista. Pitkästä aikaa tuli yhteisöllinen olo. 

Alkio-vuosi on nyt siis paketissa ja olo on vieläkin hieman haikea. Mahtava vuosi ei saanut ansaitsemaansa loppua, mutta hyvän sellaisen kuitenkin. Syksy oli kevättä huomattavasti tapahtumarikkaampi, sillä poikkeustilan takia välistä jäivät esimerkiksi opistopäivät. Onneksi seuraavat ovat jo tiedossa, joten nokka kohti ensi vuotta! 


Tämä oli aamuisin näky matkalla aamupalalle, ei valittamista!

Muutama päivä ennen kevätjuhlaa pysähdyin muistelemaan kulunutta vuotta itsekseni. Selasin vanhoja kuvia ja yllätyin kuinka paljon on ehtinytkään tapahtua. Vuosi meni todella nopeasti, vaikka välillä tenttiin lukiessa tuntui, että ei tämä lopu ikinä. Nyt toivoisin, ettei se olisikaan loppunut. En olisi vuosi sitten ylioppilasjuhliani valmistellessa uskonut, kuinka paljon tuleva vuosi minua muuttaisi. Olen oppinut paljon itsestäni, maailmasta ja omasta mahdollisesti tulevasta alastani. Sain vuoden aikana elämääni paljon uusia ihmisiä, eivätkä kotipuolen kaveritkaan minua unohtaneet. 

Ei vuosi ollut kuitenkaan pelkkää ruusuilla tanssimista. Välillä koulu stressasi ja turhautti. Kyse oli loppujenlopuksi omasta asenteesta ja siitä, etten ehkä osannut opiskellani itselleni oikealla tavalla. Luulin nimittäin syksyllä, että voisin muuttaa kaikki opiskelutapani hetkessä ja olla yhtäkkiä jotenkin yli-ihminen. Tajutessani, että aina ei tarvitse onnistua ja on ihan ok tehdä yhtä koulutehtävää monta kuukautta, jos deadline sen sallii, hommat sujuivat huomattavasti paremmin. Mutta on stressaaminenkin täysin sallittua.

Alkiosta ja samalla Korpilahdesta tuli toinen koti, jonne aion palata muistelemaan menneitä jatkossa varmasti useaankin otteeseen.


Huone, jossa tuli naurettua, itkettyä ja parannettua maailmaa <3

Kun itse viime vuonna etsin kuumeisesti tietoa tästä mystisestä Alkio-opistosta, opiskelijoiden omat tarinat ja varsinkin tämä blogi olivat suureksi avuksi. Samassa tilanteessa olleiden ihmisten kokemukset ja vinkit olivat siinä jännityksessä kultaakin kalliimpia. Positiiviset kommentit mahtavasta välivuodesta kansanopistossa olivat lohduttavia, kun ei todellakaan tiennyt mitä edes odottaa. Onneksi pääsin yllättymään, todella positiivisesti.

Helpottaakseni mahdollisesti tulevien opistolaisten epätietoisuutta ja jännitystä, keräsin opiskelijoilta vinkkejä, tsemppejä ja yleisesti terveisiä, joita he halusivat lähettää.


Opiston omat kurssit ovat mielenkiintoisia ja niistä löytyy tarjontaa laidasta laitaan. Suosittelen niitä, koska niillä tutustuu myös muiden linjojen opiskelijoihin ja ne olivat ainakin itselle mukavaa, rennompaa vastapainoa "vakavammille" kursseille! On myös hieno mahdollisuus osallistua monille avoimen yliopiston luennoille opiston kursseina, vaikka ei kursseja avoimeen yliopistoon tenttisikään!

Tutustu rohkeasti uusiin ihmisiin. Tee hommat ajallaan. Juo kohtuudella.

Tsemppiä opintoihin kaikille uusille Alkiolaisille! Alkiolla vietetty aika oli yksi hienoimmista kokemuksistani, sai uusia kavereita ja oppi paljon uusia asioita niin oman alan opintoihin liittyen kuin yleisestikin elämästä :) Muistakaa siis nauttia ajastanne Alkio-opistolla!

Kannattaa käydä tähkässä! Siellä tutustuu uusiin tyyppeihin ja saa viettää parasta opiskelijaelämää!!

Jos tulee mitä tahansa ongelmaa, niin rohkeasti toimistoon kysymään ja aina saa ystävällisesti apua! :) Myös kirjaston mukava Auli auttaa kirjaston huolissa!

Minua jännitti aivan älyttömästi tulla Alkioon ja Korpilahteen. Se oli kuitenkin paras päätös, mitä olen ikinä tehnyt! Alkiossa kaikki löytävät varmasti jonkun kaveriporukan, koska täällä ollaan niin tiiviisti yhdessä. Kukaan ei jää yksin ja opettajat (sekä muu henkilökunta) ovat aivan parhaita! Ottakaa kaikki irti tästä vuodesta ja nauttikaa opistoelämästä! Järjestäkää yhteisiä ajanviettoja tai study cornereita ja tutustukaa Korpilahteen!

Käykää saunassa, uikaa joen poikki ja kaivakaa avanto!

Kannattaa osallistua kaikkeen toimintaan ja rohkeasti puhua kaikille. Tällä tavalla saa nopeasti ja helposti monia uusia ystäviä. Alkiolla tulee olemaan varmasti mukavaa, se on ollu yks mun elämäni hauskimmista vuosista.


Alkiolla vietetty välivuosi on asia, jota ette varmasti tule katumaan. Ainakaan itse en kadu hetkeäkään. Nyt kuitenkin on minun aika suunnata kohti uusia seikkailuja ja lähteä tarkistamaan, josko tulevaisuus olisi avannut uusia ovia.

Nähdään opistopäivillä! 

- Nelli, Englannin kieli ja kansainvälisyys 2019-2020

Kommentit