Kestävän kehityksen teemaviikko: mitä kaikkea tapahtuikaan?

Alkiolla tapahtunutta:

Kestävän kehityksen, tuttavallisemmin KeKe-viikon, tapahtumat aktivoivat opiston väkeä ja toivat keskiviikkona 7.11 avoimien ovien päivänä myös opistopiirin ulkopuolisia uteliaita kampusalueelle seikkailemaan. Koko arkiviikkoa maustoivat useat eri linjojen järjestämät tapahtumat ja aktiviteetit, kuten Psykan linjan julistama halikisa sekä SOTELI-linjan oppitunneilla kiertävä hartiahierontapartio. Jokainen aktiviteetti liittyi (tai riittävällä tahdonvoimalla liitettiin) niin käytännön ekologisen, globaalin tai henkisen kestävän kehityksen teemoihin; aiheisiin, jotka tavalla tai toisella käsittelivät yksilön ja yhteiskunnan tason resursseja ja mahdollisuuksia kestävään elämäntyyliin.


Avoimien ovien päivän vierailijoiden vastaanotto aulassa by psykan linjalaiset
Aihe on opiston arjessakin näkyvä muun muassa tarjottimettoman ruokalan yhteydessä (hämmensi aluksi, mutta kävi ilmi että kyllä ne astiat ja pöperöt vaan saa ilmankin niitä menestyksekkäästi pöytiin kanniskeltua!), mutta teemaviikko teki sen entistä näkyvämmäksi; aulassa sai maistella (luit oikein - allekirjoittanut itse houkuteltiin kirjastosta asti mainostamalla ilmaisia shotteja) Biosci-linjan sekoittelemia suolaisuuspitoisuuksiltaan eroavia merivesiä, ja kurssirakennuksen pimennettyyn ja rentoutusmusiikilla täytettyyn luokkaan pääsi loikoilemaan ja irrottamaan mielensä hetkeksi opintojen hektisyydeltä, mikä oli tärkeä muistutus arjen stressipyörityksessä. Rantasaunan tassuterapiassa paijailtiin koiraystäviä, liikuntasaliin pystytettiin kirpputori ja auditoriossa näytettiin teemoihin liittyvä dokumenttielokuva. Persoonallisuuden testailua, tanssia ja laulua Dance Centralin ja Singstarin voimin, LT-linjan päivittäin vaihtuvia haasteita aktiiviseen ja ekologiseen arkeen; toimintaa kyllä riitti, vaikka itse en valitettavasti horinsontissa siintävän persoonallisuuspsykologian tentin takia kovin paljon kirjojen parista uskaltanut irrottautua.

Tehokas sumarijoukkueemme yhtenäisissä taistelutamineissaan

Keskiviikkona illalla kierreltiin urakalla kampusaluetta tiimityön voimin: sumusuunnistus eli tuttavallisemmin sumarit kutsuivat mukaan suuren osan opiskelijoista. Käteen lykättiin laput ja eri rakennuksissa sijaitsevilla rasteilla vaellettiin hauskaa pitäen. Osallistumismaksu oli sen nelisen euroa ja rasteilla tarjottavat juomat kuuluivat hintaan.

Ylläoleva ryhmäkuva on ehkä ainoa järkevä yksilö illan aikana napsituista, mutta tiivistettynä rastien sisällöt olivat leikkimielisen kilpailun puitteissa erilaisia tehtäviä, ja tavoitteena oli jokaisella tiimillä saada parhaat pisteet ja viedä voitto koko kisasta. Parasta vapaa-ajan opiskelijatapahtumissa on ehdottomasti mahdollisuus tutustua uusiin, mahtaviin tyyppeihin, joita opistolla kyllä riittää.

Viikko oli siis vauhdikas, mutta ei täältä kyllä tapahtumat ole loppumassa; tällä hetkellä treenaillaan jo pian pidettäviä itsenäisyysjuhlan tansseja varten. Juhlatunnelmista ja tulevista mainitsemisen arvoisista päivistä palaan raportoimaan myöhemmin.

Nyt on yksinkertaisesti palava tarve keittää lautasellinen kananuudeleita.

- Kirsi, psykologian linja 2018-19

Kommentit