Voiko Korpilahdella asua? Osa 1: Korpilahti

Heippa! Toivottavasti joululoma meni rattoisissa merkeissä ja paluu arjen rutiinipyöritykseen on sujunut suhteellisen kivuttomasti! Tästä lähtee Alkio-vuoden jälkipuolisko, joka tällä hetkellä opintoja ja pääsykoestressiä yhteensovitellessa tuntuu kuormittavalta, mutta todennäköisesti helpottuu huomattavasti, kunhan saan pohdiskeltua vedenpitävät aikataulusuunnitelmat alkukevääksi.

Luvassa tällä kertaa huomattavan kattava ja kuvarikas postaus, sillä esittelen Korpilahdella asumista laajalla skaalalla. Muutettuani lukion ensimmäiseksi vuodeksi Orivedelle tuolloiseen kirjoittajalukioon (jota ei taida enää nykyisenä konseptina edes olla olemassakaan, onko nyt ikäkriisin paikka) ymmärrän huolen pienellä paikkakunnalla selviämisestä ja jaksamisesta, kun aktiviteettejakaan ei pilvin pimein ole tarjolla. Seuraavana luvassa siis todistusaineistoa Korpilahden opisto- ja keskusta-alueelta loogisessa vuodenaikajärjestyksessä edeten ruskaisesta alkusyksystä sydäntalveen. Seuraavaan postaukseen säästän dataa itse Jyväskylästä.


SYKSY
Korpilahden ihanan värinen puukirkko

Maisema Tähtiniementieltä opiston edustalta

Tyhjää katua löytyy niin pitkälle kuin uskaltaa seikkailla, ja alkusyksystä löysimme kävelyreitin varrelta kauraturpien laidunmaitaUpea huurteinen peilikirkas Päijänne
Opistolta ei ole rantakaan kaukana, käytännössä aivan pihapiirissä


ASUNTO ALKIORANNASSA

Useissa asuntokomplekseissa Alkiorannan rivitaloissa on sekä kahden että yhden hengen huoneita. Oma kämppämme koostuu keittiöstä, eteisosiosta, tilavasta kahden hengen huoneesta, hieman pienemmästä yhden hengen huoneesta, kylpyhuoneesta sekä vaatekomerosta, jossa on kyllä tilaa säilyttää vaikka koko talvikerrastoja, kunhan tuo itse lisähenkareita.

Huoneessa on runsaasti säilytystilaa; iso hyllykkö, vaatekaappi sekä kirjoituspöydän laatikostot. Nimenomaan tila itseäni mietitytti tänne alun perin omaisuuttani raahatessa, mutta sen suhteen odotukseni ovat ylitetyt.

TALVI

Seuraavaksi pieni kierros itse keskusta- ja liikealueella:


First things first: opiskelijabileiden kotiluola, uskollinen ravintola Ohrantähkä. 

Halloween-teemaillan huutoäänestyksellä pukukilpailun voittoon ulvottu paavi

Keskustassa tien vastakkaisilla puolilla sijaitsee S-market ja K-market, eli nälkäänkään ei täällä kuole


Ah, mitä olisikaan paikkakunta ilman kebab-pizzeriaa?


Keskustan alueelta löytyy myös koulurakennus, jossa sijaitsee pilkkahintainen pikkuruinen kuntosali, sekä Korpilahti-talo, joka seisoo monitoimitilana kirjastolle, yhteispalvelupisteelle, terveyspalveluille yms. Myös apteekki löytyy kiinnitettynä samaan kiinteistöön K-kaupan kanssa. Pieneen tilaan on siis mahdutettu mielestäni riittävästi elementtejä hyvinvoivaan arkeen.

Yhteenvetona: Korpilahti on herttainen pikkupaikkakunta, jonka luonto ja arjen maisemat rentouttavat, inspiroivat ja irrottavat ajatukset tehokkaasti pelkästä opiskelurumbasta.

Koska tuoreita kuvia löytyy vielä muutama, lätkäisen ne tähän postauksen loppuun ja näillä sanoilla toivon jokaiselle isot kasat tsemppiä tämän hetken tulevaisuuskiemuroiden punomiseen!Alkiorannan rivitalotPyykkejä voi pestä varaamalla vuoroja, ja lämmitetyssä kuivaushuoneessa kuivuu pusero kuin pusero ennätysajassa


- Kirsi, psykologian linja 2018-19

Kommentit