Voiko Korpilahdella asua? Osa 2: Jyväskylä

Hellurei ja hitaasti valaistuvaa helmikuuta! Pimeimmät päivät on ohitettu ja lunta on Korpilahti kukkuroillaan. Tässä postauksessa jatkan edellisen teeman mukaan asuinalueen esittelyä, tällä kertaa Jyväskylän keskustaa huomioiden. Korpilahtihan on maantieteellispoliittisesti ollut osa Jyväskylää vuodesta 2009 asti, bussilinjojen maailmankuvalla kolmannelle maksuvyöhykkeelle sijoitettuna, eli Jyväskylän matkakeskukseen pääsee Korpilahden keskustasta hurauttamaan aikaan 40min ja hintaan 6,80e. Opiskelija-alennus olisi todennäköisesti mahdollisuus, mutten itse koskaan vaivautunut näkemään ekstravaivaa hyväksyttävän opiskelijakortin hankkimiseksi, joten tällä mennään.

Sivistyksen läheisyys lohduttaa, sillä sen ansiosta Korpilahdelle ei tunne jääneensä jumiin. Itselleni on osoittautunut hyväksi irtiotoksi silloin tällöin käydä pyörimässä suuren maailman kauppavalikoimissa, kävelykadulla ja vesistöjen rannoilla. Jyväskylä on tosi nätti kaupunki, jonka oppii tuntemaan suhteellisen nopeasti. Löytyy museoita, kirpputoreja, vaatekauppoja, paljon ravintoloita, ihana yliopiston kampusalue, hyvät terveydenhoito- sekä liikuntamahdollisuudet sekä (karaoke)baareja. 


Spontaani seikkailu Valojen yöhön syyskuun lopulla 
Jyväskylän taidemuseo

Jyväskylän ylpeys, Alvar Aalto -museo


Jyväskylän kaupunginkirjasto

Päätä huimaavaa korkeakulttuuria, luonnonläheisyyttä ja sopivasti meininkiä. Kyllähän sitä Jyväskylää voisi pitää ideaalina opiskelijakaupunkina. Tekstin opetuksena joka tapauksessa tällä kertaa oli se, että tarvittaessa arkea pakoon pääsee Korpilahdelta yllättävän helposti, kunhan hyppää bussiin ja köröttelee joko Tampereen tai Jyväskylän suuntaan.

Ainoa haittapuoli busseissa on tosiaan suhteellisen suolaiset hinnat, etenkin jos kaupungissa mielii käydä useammin kuin kerran pari kuukaudessa, mutta aikatauluja riittää yleensä keskustasta Korpilahdelle aamusta iltaan ihan hyvään tahtiin. Jotkut vuorot kääntyvät opiston pihalla asti, eli aina ei tarvitse kävellä edes sinne Korpilahden keskustaan saakka.
Yllä vielä näkymiä Jyväskylän Laajavuorelta, jonne keikuin viime kevään pääsykokeita edeltävänä iltapäivänä. Laajavuorella on upeat liikuntapuitteet kiipeilypuistosta lasketteluun, frisbee-golfiin, lenkkeilyyn ja vaikka kukkulakiipeilyyn, jonka parissa allekirjoittanut päätti vapaa-aikansa hyödyntää.

Konkluusiona siis: Mikäli Korpilahden piirit alkavat väsyttää tai puuduttaa, pakokeino on lähellä, sillä riippumatta siitä kumpaan suuntaan päättää valtatie 9:ää rullailla, päätyy ennen pitkää ihmisvirtojen ja turvallisen kulutusyhteiskunnan pariin.

Inspiroivia opiskeluaforismeja sinne päin heilutellen,

- Kirsi, psykologian linja 2018 – 19

Kommentit