Päivä opistolla opiskelevan ja asuvan elämästä

Tervehdys täältä pääsykoekaaoksen keskeltä!

Jos maailmassa on jotain pysyvää faktapohjaa, niin se perustuu väitteeseen, että kevät etenee joka vuosi ennätyksellisellä nopeudella. Korkeakouluun pyrkivien asemassahan se on käytännössä helpotus, sillä kun materiaalia jaksaa puskea sen kuukauden tai pari, on työmaa jo voitettu. Täällä odotellaan jo jännittyneinä tämän vuoden psykan ennakkomateriaaleja ja pyritään maksimoimaan hyödyt vapaa-ajasta ennen kyseisen päivän aamunkoittoa.
Tässä postauksessa nappaan teidät hetkeksi kelkkaani elämään tavallisen päivän opistolla. Tällä tavalla korkkasin huhtikuuni alun Alkio-opistolla:Tässä säässä ja näissä olosuhteissa kelpaa patsastella ja ihmetellä elämää. Aamulenkki lähimaastoissa ennen aamupalaa.
Kahvia aamupalalla, lounaalla ja päivällisellä? Kyllä kiitos. Itse opettelin vasta tämän lukuvuoden aikana juomaan kahvia. Ravintola Santerilta löytyy joka aamu monipuolinen aamupalavalikoima, mm. sämpylöitä, leipää, jogurttia, kananmunia, hedelmiä, marjoja, puuroa sekä kahvia ja teetä.
Päärakennuksen ala-aula, johon on taukoaikoina pakkautunut toisinaan runsaslukuisestikin biljardi-ihmisiä. Hyvä motorinen, strateginen ja sosiaalinen breikki opiskelusta, suosittelen!
Jahas, sitä päädyttiin juoma-automaatille. Tekstiviestillä purkkienergian ja limsojen ostaminen on vaarallisen helppoa. Opiston alueella on kaksi juoma-automaattia, jotka tulevat hyötykäyttöön, kun kaipaa virkistystä, mutta ei jaksa lähteä talsimaan paria kilometriä kaupoille.


Opiskelua kirjastolla, tämä toimii perusmaisemana arjessa. Opistolla ei sinänsä ole erillisiä lukutiloja/-salia, mutta kirjasto ajaa asiansa, vaikka tiivistunnelmainen usein onkin. Myös ruokalan pöytiä voi käyttää opiskeluun aterioiden välissä, ja onhan asuntolan asunnoissakin jokaisessa huoneessa pöytätilaa.


Opiston lounas, joka tosin on eri päivältä kuin muut kuvat, sillä unohdin ottaa tallenteita kyseisen päivän aterioilta. Eikä ole kyllä edes oma lautanen, vaan ruokailuseuralaisen. Oma lautasmallini ei ollut yhtä esteettinen ja taiteellisesti aseteltu, vaikka samaa pöperöähän minäkin söin.Opiskeluperiodin ja lounaan jälkeen kävin kämpän kautta hakemassa lompakot ja riittävät varustukset kevenevään kevättalveen ja kaappasin seuraa kauppavaellukselle. K- tai S-marketiin kävelee edestakaisin about 25-30min. Onneksi ei ole maisemissa valittamista.Ravaamista Alkiorannan kahden rivitalokompleksin välillä, jotka on yhdistetty tien kautta koukkaamista nopeammin tällä suloisella puusillalla (joka tosin sydäntalvella lumisena ja jäisenä oli hengenvaarallinen)

Viimeisen kahden viikon aikana olemme kerääntyneet vaihtelevan kokoisella porukalla Koivikon kurssirakennuksen tiloihin analysoimaan kevään puoluepuheenjohtajien eduskuntavaalitenttejä. Ihan loistavaa, että iltaisinkin opistolla asuvilla on mahdollisuus hyödyntää projektoreja omaan käyttöönsä!

Siinä oli aika lailla oma päiväni opistolla, sopivasti jaoteltu opiskelun, ruoan, ulkoilun ja politiikan kesken. Toivottavasti onnistuin välittämään jälleen hieman selkeämpää käsitystä mahdollisuuksista ja arkisesta elämästä opistolla. Konkluusiona totean, että nautin ajastani Korpilahdella, enkä odota innolla lukuvuoden päätöstä, joka itse asiassa häämöttää jo puolentoista kuukauden päässä. Siirtymä tänne luodun yhteisön ja todellisuuden sekä "entisen elämän" välillä tulee tuntumaan kömpelöltä ja ehkä hieman tyhjältä. Mutta siitäpä ainakin tietää, että on tehnyt hyvän valinnan tullessaan tänne.

- Kirsi, psykologian linja 2018 –  2019


Kommentit