Mitä syksyllä tulikaan tehtyä?

Moikka ja hyvää vuotta 2020!

Syyslukukausi on ahkeroitu vihdoinkin päätökseen ja todellakin ansaittu joululomakin on vietetty. Jouluruoasta, suklaasta ja pitkistä yöunista saaduilla energioilla kohti kevättä! Oman joululomani vietin kotona maaseudun rauhassa. Toki lähestyvään tenttiin olisi voinut lukea hieman enemmän loman aikana, mutta loppusyksyltä kerääntyneitä univelkoja oli todellakin ihanaa nukkua pois ja olihan se nyt mukavaa olla pitkästä aikaa kotona. Tulin kuitenkin mielelläni taas Alkiolle, sillä kavereita ja hyvää sänkyä oli jo ikävä! 

Tosiaan, taivalta Alkiolla on nyt takana melkein tarkalleen 5 kuukautta ja kliseisesti on pakko todeta, että aika on mennyt aivan älyttömän nopeasti. Tuntuu kuin olisin muuttanut tänne vasta viikko sitten ja vieläkin sulattelisin ajatusta uudesta elämäntilanteesta. Vastahan painelin mieleeni luokkien sijainteja ja opettajien sekä luokkatovereiden nimiä. Samalla tuntuu kuin olisin ollut täällä pidempäänkin. Oma pieni huone tuntuu kodilta ja ihmiset siltä, kuin olisi tunnettu jo vuosia.Vaikka syksyyn kuului tosiaankin paljon uusien asioiden opettelua, ei mennyt kauaa kuin tiesi jo kuinka täällä toimitaan ja muodostui oma rutiini. Syksy itselle oli paikoittain työläs, mutta täytyy myöntää sen johtuvan omasta aikataulutuksesta, tai no enemmänkin sen puutteesta... Joinain viikkoina lykkäsin kouluhommia jatkuvasti vain eteenpäin, joka tarkoitti että toisinaan jouduin öisinkin viettämään aikaa tenttikirjojen parissa. Mutta olin kyllä myös todella tehokas. Vietin aamuja kirjastossa ja multitaskasin hommia äkkiä pois alta. Tuntui hyvältä vetää kalenterista tehtäviä yli, kun jotain oli saanut tehtyä jo ennakkoon. Tasapainohan se tärkein on, eikö? Ehkä nyt keväällä löydän kultaisen keskitien.


Opiskelun ja nukkumisen lisäksi syksyyn mahtui myös paljon muutakin. Toisella kouluviikolla linjat kisailivat leikkimielisesti vastakkain LT-linjan toteuttamassa Korpilahtiäksönissä, jossa kiersimme erilaisilla rasteilla suorittamassa tehtäviä keräämässä pisteitä. Muistelen päivää kyllä todellakin lämmöllä, koska silloin ryhmähenki linjan kesken sai todellakin alkunsa. Päivän kruunasi ensimmäinen, legendaarinen, Tähkä-ilta!

Syyskuun alussa vietimme eräänä tiistaina pajapäivää. Päivän idea oli valita vaihtoehdoista mieluiset aktiviteetit ja päivän kulku rakentui niistä. Vietin päivän mm. askarrellen, leipoen ja neuloen. Vaikka tällainen käsillä tekeminen ei kieltämättä ole vahvuuteni, niin jo muodostuneen kaveriporukan kanssa oli kyllä hauskaa. Myöhemmin iltapäivällä olisi ollut mahdollisuus osallistua myös musisointiin, mutta itse kiiruhdinkin illaksi Jyväskylään luennolle.

Jo ennen kuin aloitin opiskelun Alkiolla, veljeni oli maininnut sumusuunnistuksen. Ensinhän mieleen tulee jonkinlainen liikuntaan liittyvä, sumuisessa säässä tapahtuva suunnistus. No, kyseessä ei ihan ole sellainen, nimittäin tässä suunnistuksessa sumu löytyykin omasta päästä. Ideana sumusuunnistuksessa on kiertää oman joukkueen kanssa erilaisia pisteitä ja juoda alkoholia, jota tarjoiltiin pisteillä menestymisen mukaan. Kovin suurta menestystä oma joukkueeni ei valitettavasti saanut, mutta se ei menoa haitannut. Ja jälleen kerran, suunnistimme reittimme illalla Ohrantähkään, tällä kertaa Halloween teemaiseen iltaan.


Selvittyämme syksyn villeistä aktiviteeteistä, sekä aiemmissa postauksissa tutuksi tulleista Keke-viikosta ja itsenäisyystansseista, joulu alkoi lähestyä jo kovaa vauhtia. Opistolla sitä vietimme puurojuhlan merkeissä, joka on niin sanotusti opiston joulujuhla. Nimensä mukaisesti tarjolla oli puuroa (jota on hieman jo ikävä, niin hyvää se on), mutta juhlassa tapahtui paljon muutakin. Lauloimme yhteislauluja Embryon johdolla, kirjoitimme jouluisia runoja, kuulimme puheita ja visailimme intensiivisessa joulu-Kahootissa. Unohtamatta tietenkään opettajien yllätysnumeroa ja vieraita Korvatunturilta.


Erityismaininnan syksyn tapahtumista annan linjan omille saunailloille, sekä joka toinen keskiviikko meitä piristäneille Tähkä-illoille. Meidän linjamme järjesti syksyn aikana kaksi saunailtaa, toisen heti syksyn alussa ja toisen juuri ennen joululomaa. Jälkimmäisellä kerralla leivoimme pipareita ja herkuttelimme nyyttärihenkisesti. Saunaillat ovat olleet rento tapa viettää aikaa koko linjan kesken ja opettajatkin pääsevät mukaan.

Tähkä-illat taas ovat olleet oiva tilaisuus pitää hauskaa isommallakin porukalla. Syksyn ensimmäiset, sekä esimerkiksi itsenäisyystanssien jälkeiset Tähkä-illat vetivät eniten porukkaa. Vaikka torstain aamutunnit ovat tehneet joillekkin tiukkaa (onneksi itsellä niitä ei ole..), niin keskiviikko iltana on silti osattu ottaa kerta toisensa jälkeen aina yhtä rennosti. Koulujutut saa hetkeksi laittaa pois mielestä ja vain chillata!

Herkuttelua saunaillassa

Nyt Alkiolle on saapunut kevääksi uusia opiskelijoita ja takapihan rakennustyömaakin on edistynyt. Luvassa on ainakin itselle opiskelujen suhteen hieman jopa kiireinen ja työläs kevät, mutta otan haasteen vastaan. Onneksi aina voi heittää aivot narikkaan hetkeksi ja keskittyä muihinkin juttuihin. 


- Nelli, Englannin kieli ja kansainvälisyys 2019-2020Kommentit