Esittelyssä: Korpilahti

 Moi! Tässä postauksessa ajattelimme kertoa Korpilahdesta ja siitä, mitä palveluita, nähtävyyksiä ja muita juttuja täältä löytyykään! Korpilahti on siis ollut osana Jyväskylää vuodesta 2009 lähtien. Jyväskylästä Korpilahdelle on matkaa noin 30 kilometriä ja plussana onkin hyvät bussiyhteydet tällä välillä. Omasta mielestä Korpilahti on ihan sopivan kokoinen alue asua ja opiskella, sillä täältä löytyy kaikki tarpeellinen ihan kävelymatkan päästä ja ulkoilumahdollisuudet ovat ihan superhyvät! :) 


SATAMAN ALUE JA SATAMAKAPTEENI

Yksi kivoimpia asioita Korpilahdella on sataman alue, sillä syksyllä tänne saapuessani tuli ihasteltua paljonkin satamassa olevia veneitä. Lisäksi satamassa palvelee kahvila-ravintola Satamakapteeni, jonne menimme omien linjatovereiden kanssa ensimmäisellä viikolla kahvittelemaan ja tutustumaan toisiimme! 


K-MARKET 

Korpilahdelta löytyy kaksi kauppaa ja toinen niistä on K-Market, joka sijaitsee ihan Korpilahden keskustassa, bussipysäkkien lähes välittömässä läheisyydessä. K-Marketin yhteydessä toimii myös Posti sekä Alkon noutopiste. Lisäksi K-Marketin vieressä toimii apteekki sekä sekatavarakauppa. 


RAVINTOLA OHRANTÄHKÄ 

Korpilahden baari, jota opistolaisetkin ovat suosineet vuodesta toiseen ja yhä edelleen eli meidän kielellä Tähkä! Tämänhetkisestä tilanteesta johtuen emme ole järjestäneet Tähkäiltoja kuten edellisten vuosien tapaan, mutta silti on muutaman kerran tullut täälläkin käytyä ja ihan mukava paikka tämä on, jos Korpilahden yötä haluaa käydä katsomassa (tietenkin turvallisuus edellä!).


S-MARKET KORPILAHTI 

Korpilahden toinen kauppa eli S-Market. Tämä on vähän isompi kauppa kuin edellä mainittu K-Market, joka sijaitsee niin sanotusti Tähkän yläpuolella.

Korpilahdelta löytyy myös vähän kauempaa kivaa tekemistä ja katseltavaa. Kauppareitin varrelta poiketessa voi törmätä muun muuassa näihin!


VANHA MYLLY


Vanha Mylly sijaitsee vähän syrjäisemmässä paikassa Korpilahdella, mutta sinne kävelee helposti. Reitti kulkee opistolta S-Marketin ohi. Google Maps osaa myös ohjastaa myllylle, ja täällä kannattaakin käydä edes kerran vähän ihastelemassa. Paikan päällä voi katsella ja kuunnella veden virtausta sekä lähteä kulkemaan erilaisia polkuja pitkin.FRISBEEGOLFRATA


Korpilahden frisbeegolfrata on aika kaukana omaan makuun, mutta on sielläkin tullut pyörittyä. Menomatkalla vastaan tulee ihana ylämäki, jonka päässä rata odottaa. Itse en ole käynyt pelaamassa radalla frisbeegolfia vaan pääasiassa lenkkeilemässä hiljaisimpiin aikoihin.


GRILLI PIZZERIA PIZZA-PRESTO


Korpilahdelta löytyy myös kaksi pizzapaikkaa. Toisesta saa myös kebabia.
KORPILAHDEN KEBAB PIZZERIA


KIRKKOLähellä S-Marketia ja kirpputoria mäen päältä löytyy Korpilahden keltainen kirkko. Tänä vuonna saimme nähdä kirkon pihalla kolme ihanaa lammasta, joita sai rauhassa käydä silittelemässä.
YHTENÄISKOULU


Läheltä kirkkoa löytyy Korpilahden yhtenäiskoulu, jonka kentällä alkusyksystä pidettiin liikuntatunteja.

SEURAKUNTATALOLöytyy aivan kirkon ja yhtenäiskoulun tuntumasta.
KIRPPUTORILähellä S-markettia löytyy Korpilahden ainoa Kirpputori Päijänne. Kirppis on aika pieni, mutta on sieltäkin tullut tehtyä löytöjä.


Henna, KK ja Säde, YV


Kommentit