Joulukuun kuulumisia

 Moikka!

Lukukausi on aivan lopuillaan ja loma lähellä. Joulukuu on ollut opistolla yhtä juhlaa koronasta huolimatta. Muutama viikko sitten juhlimme itsenäisyyspäivää (tästä kertovat Triinu ja Säde lisää myöhemmin). Itsenäisyyspäivän lisäksi opistolla vietettiin puurojuhlaa ja me historian opiskelijat pidimme omat pikkujoulut rantasaunalla. 

Järjestimme opkh:n kanssa opistolaisille tontun etsintäkilpailun. Jokaisena arkipäivänä joulukuussa piilotimme nimeämämme Santeri-tontun opistolle ja jaoimme tontusta kuvan opkh:n instagramiin. Ensimmäinen löytäjä sai muutaman suklaakonvehdin. Tonttu oli piiloutuneena esimerkiksi toimistossa ja liikuntasalissa.


Piirtämäni mainos tontun etsintäkilpailusta

Kansalaisvaikuttamisen kurssi järjesti opistolla joulupuukeräyksen. Olin haaveillut osallistuvani keräykseen jo viime vuonna, mutta se jäi muiden joulukiireiden keskellä. Tänä vuonna en kuitenkaan voinut enää kieltäytyä, kun keräys järjestettiin aivan lähellä. Keräykseen osallistui mukavan paljon ihmisiä ja lahjakorit olivatkin keräyksen loputtua täynnä.


Paketti joulupuukeräykseen

Viime viikolla opistolla juhlittiin puurojuhlaa. Linjat olivat omissa luokissaan, joissa suoritettiin ensin erilaisia tehtäviä kuten jouluräpin laatiminen ja jouluinen kuvatervehdys. Tehtävien suorittamisen ja riisipuuron syömisen jälkeen kuulimme muun muassa rehtorin puheen ja Embroyn esittämiä joululauluja. Joulupukkikin vieraili luokissa lahjojen kera. Puurojuhla oli mukavan rento tapahtuma ja joulufiilis kasvoi huimasti.

Puurojuhlassa

Keskiviikkona vietimme meidän linjan kesken saunailtaa. Illan aikana muun muassa söimme joulutorttuja, lauloimme joululauluja ja kyselimme toisiltamme kysymyksiä, joita emme ole vielä syksyn aikana kysyneet. Saunaillassa aika vierähti nopeasti, minkä takia ainuttakaan kuvaa ei tullut otettua koko illan aikana. 

Juhlimisen ohella ollaan ehditty myös opiskelemaan, joten loma tulee todella tarpeeseen. Odotan jo innolla, mitä kaikkea kevätlukukausi tuokaan tullessaan. Sitä ennen aion kuitenkin nauttia joulusta ja lomasta kotikotona perheen kanssa. 

Inka -Historia 2020-2021

Kommentit