Hei hei Supolaiset! Tervetuloa uudet opiskelijat!


Suuntana poliisiala -linja vaihtuu puolessa välissä alkiovuotta. Alkio-opiston opiskelijat kiittävät syksyn supolaisia mukavista yhteisistä hetkistä koululla ja asuntoloissa. Puolen vuoden aikana ehti tutustumaan moniin eri ihmisiin ja yhteisiä muistoja jäi varmasti kaikille. Tsemppiä ja menestystä supolaisille, toivottavasti vielä nähdään!

Syksyn supo-linjalta Suvi Malinen kertoo muutamia vinkkejä uusille Supolaisille:

"Äidinkieleen kannattaa panostaa, sillä pääsykokeissa äidinkielen osuus on suuri kokonaispisteisiin verrattuna. Tunnit kannattaakin käyttää hyödyksi ja olla aktiivinen ja osallistuva"

"Pääsykokeisiin valmistautuessa pääsykoekirjan artikkeleista kannattaa tehdä muistiinpanoja, jotta kertaaminen helpottuu. Artikkeleista kannattaa myös keskustella muiden opiskelijoiden kanssa, sillä silloin tulee helpommin esille näkökulmia ja asioita, joihin et aiemmin kiinnittänyt huomiota. Artikkeleista luokkakavereiden kanssa jutteleminen helpottaa muutenkin opittujen asioiden ymmärtämistä"

"Pääsykoekirjan artikkeleita kannattaa myös yhdistellä: Mitkä kuuluvat yhteen ja täydentävät toisiaan? Eroavatko samojen aiheiden kirjoittajien näkökulmat?"

"Kun kirjoittaa harjoitusesseitä, kannattaa palauttaa mieleen pääskykokeen essee -osion arviointikriteerejä. Ne lukemalla saa jo käsityksen, mitä esseeltä oikein halutaan."

Suvi toivottaa lukuintoa ja tsemppiä treeneihin! Penkkitulos kasvaa vaan treenaamalla.

Myös Alkio-opisto toivottaa lämpimästi uudet opiskelijat niin supo -linjalla, kun muillakin linjoilla. Alkio-opistolla aloitti tammikuun alussa noin 50 uutta opiskelijaa, pääasiassa poliisialan, lääktieteelliseen, sekä sosiaali- ja terveysalan valmentavissa opinnoissa sekä kasvatustieteen opinnoissa. Toivottavasti uudet opiskelijat ryhmäytyisivät nopeasti ja pääsisivät mukaan opiston tunnelmaan. Tervetuloa Alkiolle!!

-Triinu, YV

Kommentit