Tavallinen päivä Alkiolla

 Moikka kaikille!


Tässä postauksessa käyn läpi normaalia päivääni Alkio-opistolla, kun olimme vielä lähiopetuksessa 26.1.2021. Tällä hetkellä ollaan etäopetuksessa, mutta toivotaan että tilanne paranee!


Jaan rivitaloasunnon Alkiorannassa kahden muun opiskelijan kanssa, joten elämäni opistolla ei ole ikinä tylsää tai yksinäistä. Asuskelen yhden hengen huoneessa ja kämppikseni jakavat yhden huoneen keskenään. Jokainen aamuni alkaa aika samalla tavalla: nousen ylös kahdeksan aikaan ja aamutoimia tehdessäni kuulostelen nouseeko kumpikaan kämppiksistäni ylös, että voimme kävellä yhtä matkaa aamupalalle. Yleensä toinen nousee ja toinen jää vetelemään sikeitä. Alkiorannasta kävellessä aamupalalle tulee yleensä rehkittyäkin vähän, koska matka on opistolle päin pelkkää ylämäkeä.


Kyseinen rivitaloasuntomme, jota koristaa pihalla söpö pupu


Alkiolla rakastan syödä aamupalaa, enkä yleensä halua jättää sitä väliin. Tarjolla on niin paljon kaikkea hyvää: tuoreita sämpylöitä, päälliset, puuroa, jugurttia, mehua, hedelmiä ja myös kaakaota! Sekä kahvia, mutta en itse niinkään siitä välitä.


Aamupalan jälkeen minulla alkaa soteli-linjan tunti. Tunti ei normaalisti kuuluisi minulle, koska olen englanti ja kansainvälisyys -linjalla. Alkio-opiston yksi hienous onkin se, että kaikkien linjojen kursseja saa ottaa ristiin, kunhan ne eivät menisi päällekkäin omien kurssien kanssa. Koska en vielä tiedä onko viestintäkään välttämättä oma juttuni, olen päättänyt hakea myös sosiaalialalle tänä keväänä. Siksi minusta onkin todella hyvä. että pääsin mukaan yhdelle soteli-linjan kurssille.


Tunnin jälkeen suuntaan kirjastoon tekemään omia perusopintojani rauhassa. Teen Alkiolla viestinnän ja journalistiikan perusopinnot, jotka suoritetaan pääasiassa itsenäisenä. Tarjolla on ohjaustunteja pari kertaa viikossa, etten joudu tekemään niitä täysin yksin. Yksi hyvä puoli itsenäisemmässä opiskelussa on se, että pystyn ottamaan lähes mitä vain opiston kursseja ja yliopiston kieli- ja viestintäkursseja ilman, että ne häiritsevät omia perusopintoja. Kirjastolla on eräs suosittu pienempi huone, jonka tällä kertaa saan omaan käyttööni.
Sneakpeak kirjastoltaKirjastossa opiskelun jälkeen on hyvä suunnata herkkulounaalle ravintola Santeriin!Peiliselfietä unohtamatta!


Kun kello alkaa näyttää kello yhtä, on kamat pakattava ja suunnattava päivän  toiselle tunnille. Tunti on nimeltään jatkopreppaus, jossa selvitellään eri koulutuspaikkoja minne lähteä Alkiovuoden jälkeen. Tämä tunti on myös todella KK-linja painotteinen, joten pääsen näkemään ihania omia linjalaisiani. Tunti pidetään uudessa rakennuksessa, joka otettiin käyttöön tämän vuoden puolella. Rakennuksen nimi on Helmi ja siitä tulee ihan oma esittelypostauksensa, koska siellä on aika paljon kaikkea siistiä!


Yksi mukava loikoilu- ja hengailukohta Helmessä


Tunnin jälkeen suuntaan Korpilahden ruokakauppaan, koska oma osani jääkaapista ammottaa tyhjyyttään. Kun pääsen ruokakaupasta takaisin kämpille, en jaksanutkaan enää raahautua ylös opistolle päivälliselle. Onneksi pakastimesta löytyy makaronilaatikkoa, joka on jäänyt yli joltakin viikonlopun ruokailusta. Päätin valmistaa ruokaa ihan kunnolla.


Korpilahden S-market

Gurmee vihannekset tulilla


Ja tietenkin gurmeeruoka!


Tiskattuani astiat tein itselleni kupin kaakaota ja istuin pöydän ääreen vielä lukemaan perusopintojen yhtä tenttikirjaa. Illalla osumme kaikki kolme syömään iltapalaa samaan aikaan ja jolloin käydään yleensä läpi vähän kaikkien päiväkuulumisia ja muita puheenaiheita. Meillä on myös aika hyvä omat kortti- ja lautapelikokoelmat, joten niitäkin tulee pelailtua iltaisin porukalla.


Jo kodikkaaksi muodostunut keittiö


Viimeiset iltaopiskelut


Pieni kuva myös huoneesta, jossa asustelen

täällä opistollaTälläinen oli mun tavallinen tiistai opistolla, nähdään uusien postauksien parissa! :)


-Henna KK-linja, 2020-2021


Kommentit