Uusi rakennus, Helmi

 Hei!


Tässä postauksessa tutustutaan uuteen rakennukseen Alkio-opiston alueella. Tämän vuoden aikana opistolla on voinut ihmetellä, miten päärakennuksen viereen rakentuu pikkuhiljaa uusi rakennus, Helmi. Tässä postauksessa kuvaähkyn lisäksi taataan uudisrakennuksen esittelyä. Helmen kuva alla.


Aulatila
Aulassa voi viettää vapaa-aikaa ja hyppäreitä, joten siellä on paljon pelejä ja tavaraa. Muun muassa pöytäjääkiekko löytyy valikoimasta. Tilassa on otettu hyvin haltuun ja esimerkiksi ilmaisutaidon oppitunneille aula on tarpeeksi tilava. 

Tilassa on katsomo-portaikko ja paljon oleskelutilaa. Tyynyjä, säkkituoleja ja tyynytuoleja voi käyttää muokattavina pöytinä, jakkaroina ja tuoleina. Tila on valtavien ikkunoiden takia todella valoisa.


Keittiönurkkaus on myös opiskelijoiden käytettävissä, jos vaikka sattuu yllättäen tarve täyttää vesipullo tai keittää kuppi kahvia :D Tilaa hyödynnetään myös oheisohjelmaan. Esimerkiksi koulun bändi Embryo piti ystävänpäiväkonsertin aulassa. Oli muuten ihana konsertti, kiitos! Luokkatiloja
Tietty uudisrakennuksessa on pääasiassa luokkatiloja. Tänä vuonna kaikki linjojen opiskelijat ja opettajat ovat vuorotellen päässeet joillekin tunneille uudisrakennukseen. Esimerkiksi allekirjoittaneen sosiaalipsykologian tunnit ovat olleet uudessa Borealiksessa :D Oikein valoisa tila, tuolit ovat ihania ja epäluulo kolmijalkaisia pöytiä kohtaankin on karissut tuntien aikana. 


Biosci-linjan johtaja Saara opettamassa uudessa Supernova-luokassaLT-linja uudessa Supernova-luokassa


Ylhäällä olevista kuvista pääsee hieman näkemään yhtä odotetuinta luokkatilaa Helmessä, jota kutsutaan Supernovaksi. Haastattelimme Biosci-linjan johtajaa Saaraa ja paria opiskelijaa Supernovasta. Saaran mukaan uusi tila on ihanan avara ja valoisa. ‘’Älytaululle saa hyvin piirrettyä ja kirjoitettua kuvien päälle, esimerkiksi jos opiskellaan sisäelimiä’’, Saara kertoo. Myös labravälineistö on parantunut edellisistä. ‘’Ennen meillä oli vain pari mikroskooppia, mitä käytettiin. Aikaisemmin tavallisessa luokkatilassa joutui myös tarkemmin miettimään, mitä kannattaa tehdä ja miten tehdä se turvallisesti’’, Saara paljastaa. Uuden tilan ansiosta moni asia on helpottunut. Myös pari LT-linjan opiskelijaa kertoo nopeasti mielipiteensä Supernovasta. Heidän mukaansa Supernovassa on todella hyvät penkit ja pöydät, koska niitä saa säädettyä. Myös pieni happihyppely päärakennuksen ja Helmen välillä tekee kuulemma hyvää aivoille.


Vapaa-aikatila, eli Libra

Parista ylemmästä kuvasta selviää minkä näköinen Libra on! Opiskelijat pääsevät luokka varauksien ulkopuolella Libraan opiskelemaan. Librasta löytyy mukavat penkit ja pöydät, joilla opiskeleminen tuntuu tavallista puupenkkiä mukavammalta.

Kirjastotila


Uudessa rakennuksessa on kirjaston toiset tilat. Kirjastossa on säädeltäviä työpöytiä ja “loosseja”, joissa voi opiskella yksin tai ryhmissä. Kuten koko uusi rakennus, myös kirjasto on todella valoisa. 

Kirjastonhoitajan Aulin mukaan uusi kirjasto on hyvä asia, koska se mahdollistaa opiskelijoille lisää tilaa opiskella ja olla. Hänen mielestään kirjaston kalusteet, säätöpöydät ja oleskeluryhmät ovat mukavia ja tila on viihtyisä. Kirjasto on päärakennuksen kirjastoon nähden hieman pienempi, koska Humak suosii enemmän e-kirjoja. Uuden kirjaston ja rakennuksen tarkoitus on myös mahdollistaa Alkion ja Humakin opiskelijoiden välistä kohtaamista, Auli nostaa esiin.


Kaiken kaikkiaan Helmi vaikuttaa mukavalta tilalta ja on saanut hyvän vastaanoton niin opiskelijoiden kuin opettajien puolesta. Jos tilan valoisuus ja toiminnallisuus ei vielä tullut aiemmasta esiin, niin kerrataan vielä tässä vaiheessa :D.


-Ella Psyka ja Henna KK


Kommentit