Historian opiskelijan päivä

 Moikka pitkästä aikaa!

Kevätlukukausi on jo yli puolenvälin. Aika on mennyt todella nopeasti opintojen parissa muutamasta etäviikosta huolimatta. Tässä postauksessa kerron, minkälainen on mun arkipäivä, kun opiskelen Alkio-opistolla Historia-linjalla. Pyrin kertomaan myös historian opiskelusta ylipäätään. 

Keskiviikko 7.4.2021. 

Herään aamuisin kahdeksan aikaan, vaikka oppitunnit alkaisivatkin myöhemmin päivällä, kuten tänään. Kämppikseni Triinun kanssa raahauduimme aamupalalle päärakennukselle. 

Aamu-unisen painajainen herätä aikaisin. 

Aamupalan jälkeen tulin takaisin asuntolalle ja luin pari tuntia kirjatenttiin tulevaa kirjaa. Pelkillä kirjatenteillä suoritettavia kursseja on onneksi vain muutama meidän historian ja kulttuurihistorian perusopinnoissa. Kirjan asioiden sisäistäminen vie kuitenkin aika paljon aikaa. Kirjoja on mahdollista käydä läpi linjalaisten kanssa, joten luku-urakan kanssa ei ole aivan yksin. Yhdessä kertaillessa saa myös uusia näkökulmia ja pointteja, joita ei yksin lukiessa ehkä tullut edes ajatelleeksi. 

Tähän astisista tenttikirjoista ehdottomasti mielenkiintoisin. 

Keskiviikkosin aamupäivällä on kirjoittamisen ohjaus -niminen tunti, jossa voi kirjoittaa omia koulutehtäviään ja tarvittaessa kysyä opettajalta neuvoja ja vinkkejä. Hyödynsin mahdollisuuden ja kirjoitin tunnilla lääketieteen historian luentopäiväkirjaa. Luentopäiväkirjan kirjoittamisen jälkeen menimme linjalaisteni kanssa syömään lounasta. 

Luentopäiväkirjan kirjoittamista muistiinpanojen avulla. 

Lounaan jälkeen eli yhdeltä meillä alkoi päivän ensimmäinen varsinainen oppitunti. Historian perusopintoihin kuuluva kurssi uusi aika, jossa käsittelimme muun muassa kolmikymmenvuotista sotaa. Uuden ajan kurssia oli kaksi blokkia eli 13–14.30 ja 15–16.30. Tuntien välissä ehtii yleensä hyvin jaloittelemaan ja pelaamaan esimerkiksi biljardia, jotta jaksaa taas keskittyä ja kirjoittaa muistiinpanoja. Tuntien jälkeen menimme syömään päivällistä, jonka jälkeen lähdin lenkille räntäsateeseen. 

Sää ei juurikaan houkutellut ulos lenkkeilemään.

Lenkin jälkeen tein vielä hetken kouluhommia ja perehdyin muun muassa teemaseminaarin kirjallisuuteen, mikä on osa taloushistorian kurssia. Illalla katsoimme kämppisten kanssa yhdessä telkkaria ja söimme iltapalaa. Ehdin samalla myös neulomaan hetken keskeneräisiä villasukkia. 

Seminaarikirjallisuutta. 

Todellakaan aina mun päivät ei ole yhtä tehokkaita ja opiskeluntäyteisiä kuin tänään. Päivien kulkuun vaikuttaa todella paljon se, kuinka monta oppituntia meillä on. Joinain päivinä on vain yksi ja joskus taas jopa viisi. Jos oppitunteja on vain muutama, pyrin opiskelemaan itsenäisesti vähintään tunnin tai kaksi, jotta tehtävät valmistuvat ajallaan. 

Opiskelen siis historian ja kulttuurihistorian perusopintoja, mutta kulttuurihistorian tilalla on mahdollista opiskella esimerkiksi poliittista historiaa tai kasvatustieteitä. Olen haalinut itselleni myös muutamia ylimääräisiä kursseja, kuten arkeologiaa ja syksyllä opiskelin muutaman opintopisteen verran psykologiaakin. Opinnoista saa siis todellakin oman näköiset! Kulttuurihistoriassa kävin perheen historia -nimisen kurssin itsenäisesti, sillä se vaikutti todella mielenkiintoiselta, mutta muut eivät siitä innostuneet. Itsenäisiin kursseihinkin saa apua ja tukea, kun vaan uskaltaa pyytää. 

Itse olen tykännyt historian opinnoista todella paljon, vaikka en vielä tiedäkään, onko historia todella se ala, jossa haluan työskennellä. Onneksi sitä ei vielä tarvitsekaan täysin tietää! Toivottavasti tästä postauksesta on hyötyä, jos historian opiskelu yhtään kiinnostaa. 

Inka – Historia 2020–2021

Kommentit