Kevätjuhla

Alkiolla vietettiin kevätjuhlaa tiistaina 18.5. Juhlaan oli mahdollista osallistua opistolla oman ryhmän kanssa Meetin välityksellä tai sitten kotoa myöskin Meetin välityksellä. Itse osallistuin kotoa, sillä muutin jo helatorstaina takaisin kotipaikkakunnalleni, jotta kahden viikon omaehtoinen karanteeni ennen pääsykokeita toteutuu. Etäilystä huolimatta kevätjuhla oli mielestäni yhteisöllinen ja mukava tapa päättää erikoinen lukuvuosi. 

Lukuvuoden erilaisten juhlien ja tapahtumien järjestäjänä ovat aina tietyt linjat. Me historian opiskelijat olimme järjestämässä kevätjuhlaa yhdessä BIOSCI-linjan kanssa. Huhtikuussa kokoonnuimme pohtimaan, mitä kaikkea haluaisimmekaan kevätjuhlaan. Tällöin syntyi idea muun muassa Kahootista sekä linjoille osoitetuista kysymyksistä. Meidän linjan tehtävänä oli koristella ruokalan ikkunat teemaan sopiviksi, tehdä kutsu juhlaan sekä keksiä linjoille kysymykset, joihin he vastaavat. Kysymykset olivat osa humoristisia ja osa kyseisen linjan opintoihin liittyen. Kysyimme muun muassa linjan vahvinta henkilöä, ihmisen suurinta elintä sekä onko sijoittaminen kannattavaa. Linjojen vastauksista oli koottu video, jonka katsoimme kevätjuhlassa. 

Opiston bändi Embryo ensemble oli kuvannut aiemmin muutaman esityksen ja ne nähtiin myös kevätjuhlassa. Kuulimme kevätjuhlassa rehtorin sekä oppilaskunnan hallituksen varapuheenjohtajan puheen. Juhlassa jaettiin myös stipendejä opiskelijoille erilaisin perusteluin. Itsekin sain yllätyksekseni stipendin ahkerasta opiskelusta. 


Kevätjuhlan ohjelma.


Juhlan jälkeen paikallaolijat menivät syömään juhla-aterian. Itse tyydyin syömään edellisen päivän makaronilaatikon jämät. Hieman saatoin siis olla kateellinen juhla-aterian nauttineille. :D Lounaan jälkeen kokoonnuimme vielä kotiluokkaamme. Minä ja kaksi linjalaistani tosin Meetin välityksellä. Linjanjohtajamme oli keksinyt pientä ohjelmaa muun muassa puheen ja kuvien katselun muodossa. Lopuksi saimme vielä todistukset ja pienen lahjan. Me etänä osallistuneet saimme kuvitteellisen todistuksen, sillä meidän todistuksemme olivat jo postissa sekä tietenkin virtuaalihalit. 

Kevätjuhlan jälkeiset fiilikset. 

Lukuvuosi on siis tullut päätökseensä. Olo on hieman haikea, mutta samalla myös helpottunut, sillä opinnot on nyt kasassa tältä erää eikä tentit tai kirjallisten töiden deadlinet enää kolkuttele takaraivossa. Vielä pitää hieman jaksaa ahkeroida pääsykokeita ajatellen, mutta sitten onkin aika levätä.


 

Inka – Historia 2020–2021

Kommentit