Lukuvuosi Alkiolla

Moikka! Pohdin todella pitkään, mistä aiheesta haluaisin kirjoittaa tänne blogiin. Lopulta päädyin melko yksinkertaiseen aiheeseen, nimittäin kerron teille nyt, miten lukuvuoteni täällä Alkio-opistolla ja YV-linjalla sujui!

Opistovuosi alkoi elokuussa ja kaikki oli uutta. Uusi ympäristö ja uudet ihmiset ympärillä vaativat hieman totuttelua, mutta siitäkin kyllä selvisi kun tiesi, ettei ole ainoa ihminen kyseisessä tilanteessa. Koronatilanteen ollessa rauhallinen vielä tässä vaiheessa, pystyimme järjestämään muutamia yhteisiä illanviettoja, jossa oli mahdollisuus tutustua muilla linjoilla oleviin. 

Syyskuussa tuli opiskeltua paljon, mutta myös juhlittua senkin edestä. Haluankin näin alkuvaiheessa muistuttaa, että tehkää välillä jotain muutakin kuin esseitä ja muita oppimistehtäviä, muutoin tästä opistovuodesta ei selviä. Tehtiin myös muutamien meidän linjalaisten kanssa kuukauden alussa retki Oravivuorelle ja Vaarunvuorille. Syyskuussa myös yöuinnit tulivat tutuiksi ja muutenkin yölliset seikkailut Korpilahdella. 
Oravivuori
Vaarunvuoret

Kun lokakuu koitti, oli jo koronatilanne nostanut taas päätään. Yhteiset illanvietot vähentyivät huomattavasti, ja aika kului enemmissä määrin opiskeluihin. Vapaa-aikaa vietin usein ystävien kanssa, hyvin pitkälti asuntolassa hengaillen. Lokakuussa koitti myös itsenäisen työskentelyn viikko eli meidän kielellä loma! Itse vietin loman kotona Ylivieskassa, jonka aikana tuli tehtyä kouluhommia ja nähtyä kavereita. 

Marraskuussa opiskelua oli myös hyvin paljon lokakuun tapaan. Muistan marraskuulta myös sen, että pelattiin kavereiden kanssa todella paljon biljardia. OPKH järjesti myös marraskuussa ensimmäisen etä-Tähkäillan, jonka aikana Google Meetin välityksellä oli Kahootia ja kaikkea muuta mukavaa ohjelmaa. Seuraavana päivänä etä-Tähkäillasta, oli Antiikin pidot! Tätä blogia kirjoittava H-linjan Inka on jo aiemmin kirjoittanut postauksen, jonka pääset lukemaan tästä! 


Antiikin pidot 

Kerrankin pallot järjestyksessä (melkein)


Joulukuussa loma kolkuttelikin jo ovella, joka näkyi useiden eri pikkujoulujen määränä. Kuukauden alussa kuitenkin juhlittiin hieman itsenäisyyspäivää, josta kirjoitettiin Triinun kanssa, siihen pääset tämän kautta. Loma alkoikin joulukuun puolessa välissä, joka tuli erittäin sopivaan saumaan. Tässä vaiheessa olikin jo puolet opistovuodesta taputeltu. 


Tammikuussa opiskelut jatkuivat loppiaisen jälkeen 7.1., erityisesti mun kohdalla sosiaalitieteiden perusopinnoissa oli paljon tekemistä, joten kevätlukukausi lähti vauhdilla käyntiin. Tehtiin myös kavereideni Triinun ja Hedvigin kanssa sopimus, että tammikuun aikana emme hae mitään noutoruokaa, eli esimerkiksi Kotipizzaa tai Hesburgeria. Ihme ja kumma, tämä meidän roskaruokalakko kyllä piti ja kesti koko tammikuun!


Helmikuu oli hektinen kuukausi, sillä oli paljon eri tekemistä, niin opiskeluiden kuin vapaa-ajan osalta. Erityisesti ystävänpäivä jäi mieleen, sillä menimme porukalla pulkkamäkeen uudisrakennus Helmen luona olevaan mäkeen. Paistoimme myös saunan rannassa olevassa grillikodassa makkaraa ja vaahtokarkkeja. Mun talvitakki haisee varmaan edelleen savulle. Vietettiin myös yhdessä asuntolan tyttöjen kanssa illanistujaiset, jota varten kävimme Muuramessa ostoksilla ja teimme yhdessä ruokaa. Tällainen yhteinen illanvietto oli tarpeen, sillä olimme ahertaneet todella paljon koulutehtävien kanssa ja oli mukava kokoontua yhteen jakamaan viime aikojen kuumimmat kuulumiset ja juorut.


Nautittiin hyvästä ruoasta ja juomasta

Maaliskuussa yllättäen korona nosti taas päätään sen verran korkealle, että olimme kolmen viikon ajan etäopetuksessa. Etäajan vietin kotona Ylivieskassa, jonka aikana kävin äidinkielen ja yhteiskuntaopin ylioppilaskirjoituksissa. Kotona vietetty ajanjakso meni ihan mukavasti, kun sai olla perheen ja ystävien kanssa. 
Sain tällaisen opiskelukaverin itelleni :) 


Huhtikuussa palasin pääsiäisen jälkeen takaisin Korpilahdelle ja lähiopetukseen. Yhteishaun päätyttyä, alkoikin yksi “työmaa” opiskelujen suhteen. Hain yhteishaussa Tampereen yliopistoon opiskelemaan yhteiskuntatutkimusta, johon voi hakea opiskelemaan avoimen yliopiston kurssin kautta. Tähän mennessä kurssi on ollut hyvin työläs, mutta onneksi sitä ei ole tarvinnut täällä suorittaa yksin, koska linjallamme on muitakin tätä kurssia tekeviä. Huhtikuussa alkoivat myös ensimmäiset pääsykoepreppaukset meidän linjalla, joita onkin sitten hakukohteesta riippuen muutamia. 


Toukokuussa pääsykoepreppaukset jatkuivat ja koulua oli huomattavasti vähemmän. Vapaa-aikaa kuitenkin kului opiskeluiden parissa, sillä näyttöreittikurssilla oli paljon tehtävää ja ensimmäiset ennakkomateriaalit ilmestyivät. Valitettavasti tämä kurssi koitui itselle melko haastavaksi ja pisteet eivät riittäneet, joten en päässyt jatkohaastatteluun. Tämän jälkeen siirryin Turun sosiaalitieteiden ja Tampereen hallintotieteiden ennakkomateriaalien pariin, joihin olenkin hyvin ehtinyt tutustua. Toukokuun toisella viikolla kuitenkin koitti erittäin lämpimät kelit, parhaimmillaan oli 25 astetta lämpöä! Päätimme ottaa tilanteesta kaiken irti. Haimme asuntolamme olohuoneesta sohvapöydän, ruokapöydän tuolit ja laitoimme oman “terassin” pystyyn asuntolan eteen. 


Oli lämmintä! 

Nyt kun tätä viimeistä kappaletta kirjoitan, on kevätjuhlasta ja opistovuoden päättymisestä kulunut kolme päivää. En ole oikein vieläkään sisäistänyt sitä ajatusta, että mun ei enää tarvitse palata Korpilahdelle. En tiedä sisäistänkö missään vaiheessa. Olen niin kiitollinen, että saimme viettää lähes koko vuoden lähiopetuksessa, neljää viikkoa lukuunottamatta. Voin sanoa, että olen kasvanut kymmenen kuukauden aikana todella paljon ihmisenä ja avartanut omaa ajattelumaailmaani enemmän kohti akateemista ajattelua. Kiitos siitä kuuluukin kaikille joihin olen saanut tutustua tämän opistovuoden aikana. Rohkenen väittää, että tämä oli mun elämän paras vuosi.


YV & Kova <3- Säde, Yhteiskunta- ja valtiotieteet 2020-2021

Kommentit