Erilainen koulupäivä


Pajapäivän leimaa


Syyskuun ensimmäisellä viikolla tuli suuri yllätys, kun opettajamme kertoivat meille, ettei tulevana tiistaina ole lainkaan oppitunteja. “Koska se on pajapäivä!” he sanoivat innostuneesti.


Kävi ilmi, että Alkiolla pidetään vuosittain pajapäivä, joka on erilainen ja rentouttava koulupäivä. Kävimme useissa pajoissa ja saimme leimat opettajalta, kun olimme osallistuneet pajaan. Jos onnistuisimme keräämään kuusi leimaa, saisimme opintopisteen!  Pajapäivän tarkoituksena on totutella  Korpilahteen sekä tutustua Alkio-opistoon ja muiden linjojen opettajiin ja opiskelijoihin. Päivän aikana oli myös mahdollisuus oppia erilaisia opiskelu- ja rentoutumistekniikoita.


Ensimmäinen paja oli pakohuonepeli. Meidät lukittiin (kuvainnollisesti) Bunkkeri-luokkaan, ja tehtävänämme oli ratkoa arvoituksia ja mysteerejä puolessatoista tunnissa, jotta voisimme selvittää tiemme ulos. Haasteet olivat erittäin hauskoja, vaikka ne eivät olleet helppoja suomea vieraana kielenä opiskeleville. Onneksi opettaja oli seuraamassa peliä ja auttoi meitä kääntämään pelin ohjetta.


 Pakohuonepeli on aina tiimityötä.

Toinen paja oli meditaatio, joka pidettiin kauniissa ja kodikkaassa rantasaunassa. Olen kokeillut meditaatioita aiemmin ja on myönnettävä, että se ei ole minun juttuni. Olin siksi aika helpottunut siitä, että nimestä huolimatta meditaatio ei ollut ainoa vaihtoehto tässä pajassa. Saimme myös ottaa pienet nokoset tai kuunnella rauhallista musiikkia. Painopiste on siinä, että opettelimme ottamaan rennosti. 


Lounaan jälkeen oli minulle kaikista mielenkiintoisin paja: geokätköily, eli moderni aarteenetsintä. Aarteet, toisin sanoen geokätköt, piilotetaan luontoon tai rakennuksiin ja ne täytyy löytää Geocaching-sovelluksen avulla. Sovelluksesta löytyy esimerkiksi geokätkön koordinaatit ja muita vihjeitä. Kun etsimme kätköjä, meillä oli myös mukavaa ulkona liikkumista, tutustuimme. Alkio-opiston lähiympäristöön ja löysimme uusia mielenkiintoisia paikkoja. Esimerkiksi yksi kätkö on piilotettu Korpilahden Vanhan myllyn lähelle. Myllylaakso on todella kaunis paikka, jota en olisi löytänyt ilman geokätköily-peliä. Suosittelen lämpimästi peliä!


Geokätköilyssä yhdistyvät liikkuminen ja hauskuus.
Geokätköilyssä yhdistyvät liikkuminen ja hauskuus.


- Mai, Makova, 2021-2022

Kommentit