Lautapelitoiminta Alkiolla

Yksi isoimmista harrastuksista, mitä Alkiolla pääsin toteuttamaan, olivat lautapelit. Syksyllä tuli sähköpostiin ilmoitus Alkion lautapeli-toiminnasta. Sami -opettaja etsiskeli niin lautapeleistä kuin pöytäroolipeleistä kiinnostuneita. Mukaan pääsi ilmoittautumalla.


Ajattelin, että miksikäs ei, ja ilmoittauduin mukaan. Sami sitten perusti WhatsApp ryhmän, jossa päästiin kartoittamaan kaikkien mielenkiinnon kohteita.


Lautapeli-iltoja järjestettiin useampi samalla porukalla. Sami opetti meille Gloomhaven -pelin salat ja sitä sitten pelattiin myöhemmin enemmän itsenäisesti. Pitkälle ei päästy, mutta hauskaa oli, ja peli tulikin lisättyä omalle hankintalistalle. Tämän lisäksi pääsin vetämään muutamalle kaverille Arkham Horror -lautapeliä. 


Olihan sitä myös pakko päästä kokeilemaan pöytäroolipelaamista. Aloitettiin juonikuvio mitä Sami meille veti konkarina. Pääsin kokeilemaan erilaisia noppia ja tutustumaan ropetekniikoihin sekä ropen kiehtovaan ja hyvin mukaansa vetävään maailmaan. 


Peli-illat venyivät usein useamman tunnin pituisiksi. Ensimmäinen pöytäroolipeli venyi alkusäädön vuoksi lähes kuusituntiseksi illaksi. Aloitettiin päivällisen jälkeen viideltä ja lopetettiin vasta iltayhdentoista aikoihin. Nopeat ja todella hauskat kuusi tuntia ne olivat kyllä.

Muutenkin, kun pöytäroolipeli oli vähän vapaampi muotoista, vaikka seurattiin samaa juonta kerrasta toiseen. Jos kuitenkin ei itse päässyt juuri sillä kerralla paikalle niin yhden pelaajan puuttuminen ei haitannut toimintaa. Nämä pöytäroolipeli-illat saivat luovan mieleni laukalle ja päädyin itse kirjoittamaan lyhyen yhden illan skenaarion omalle kaveriporukalle. Pakko sanoa että vaikka amatööri olenkin, niin oli naurussa pidättelyä kun sai seurata toisten seikkailua itse rakentamassaan tilanteessa. Nautin suuresti sekä pelaajana, että pienenä vetäjänä, tästä harrastuksesta. Nyt omistan omat kunnon nopat, sekä oppaan millä pääsen Call of Cthulhu -pöytäroolipelin maailmaan.


Kaiken kaikkiaan oli todella mukavaa ja virkistävää päästä kouluarjesta eri pelien äärelle. Kiitokset siis Samille ja kaikille pelikavereille. Aivan mahtavia iltoja oli ja sain tästä itselleni uuden harrastuksen.


- Senja Kostiander
Kommentit